24 Kasım 2014 Pazartesi

İbrahim Saraçoğlu Kolesterol Kürü

İbrahim Saraçoğlu Kolesterol Kürü

Yüksek kolesterol tedavisinde genellikle ilaç kullanılmaktadır. Ancak bunun böyle olmasını istemeyenbitki bilimciler kolesterolü düşüren ve bu değerlerin normal seyretmesini sağlayanbitkileri tespit etmek için yoğun çaba sarfetmektedirler. İşte Bunun gibi çalışmaları yürüten Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yeşil mercimeğin böyle bir etkisi olduğunu görmüş ve kolesterol şikayeti olan kişilere derman olma yolunda Yeşil Mercimek Kürü’nü açıklamıştır.

İbrahim Saraçoğlu yağsız olarak yapılan yeşil mercimek çorbasının kolesterolü düşürme açısından faydalı olduğunu söylemektedir. Bir hafta içinde 2-3 kez tüketebileceğiniz yeşil mercimek çorbası sayesinde kolesterol değerlerini düşürür ve aynı zamanda tansiyonunuzunda normal olmasına katkıda bulunur.

Unutmamaız gereken her kolesterol tipinin aynı olmadığıdır. Bu yüzden kesinlikle doktora gitmeyi ihmal etmeyin. İbrahim Saraçoğlu Kolesterol düşürme kürü sadece beslenmeye bağlı olarak yükselen kolesterolü düşürmede işe yaramaktadır.

İbrahim Saraçoğlu Kolesterol Kürleri

Kolesterol yükselmesi çoğu zaman herhangi bir rahatsızlık vermez am uzun süre bu değerlerin yüksek olması ciddi kalp ve damar rahatsızlıklarına sebep olabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için doktor kontrolleri ve tedavisi gereklidir.

Bu sebeple, zaman zaman kan tahlili yaptırarak kolesterol seviyesinin belirlenmesinde çok büyük yararlar vardır. Çünkü, erken teşhis edilen kolesterol yüksekliği, ileride yakalanma riski altında olduğunuz bir çok hastalığın tedbirini aldırmış olacaktır. Kolesterol yüksekliğinin zaman içinde neden olacağı hastalıklar genelde geri dönüşü olmayan kalıcı rahatsızlıklardır. Unutmayınız ki, kalıcı rahatsızlıklar yaşam kalitesini düşürür.

İbrahim Saraçoğlu Kolesterol Kürü Hazırlanışı
Normal mercimek çorbası yapar gibi Hazırlanmaktadır. Ancak burada unutmamaız ve dikkat etmeniz gereken kısım kesinlikle yağ kullanmamaktır.

Bir miktar yeşil mercimeği kendinize göre ölçeklendirerek Hazırlayın. İçine herhangi bir katkı maddesi ve benzeri şeyler katmayın. Mercimeği kaynatıp hazır hale getirin ve için.

İbrahim Saraçoğlu Kolesterol Kürü: Maydonoz ve Limon
• 15 -16 saplarıyla beraber hormonsuz maydanoz,
• 1 limon suyu,
• Yarım su bardağı su,
Maydonoz Limon Kürü’nün Yapılışı : Saplı maydanozları, limon suyunu ve klorsuz suyu koyup blenderden geçirin. Elde ettiğiniz yeşil suyu sabahları aç karnına kahvaltıdan 10-15 dakika çnce için. 15 gün yguladıktan sonra 3-4 gün ara verip yeniden 15 günlük bir kür daha yapın.

2 yorum:

  1. pardon bu bahsettiğiniz kür hocanın şu kitabında var mı http://www.botanikecza.com/Prof-ibrahim-Saracoglu-Bitkisel-Kurler-Rehberi-240-Sayfa-_9377.html#0 bitkisel kürler rehberi diye kitabında?

    YanıtlaSil

Yorumlarını Yazarak Diğer Kullanıcılara Yardımcı Olabilirsiniz!